راهبند
راهبند یا راه بند مجموعه تجهیزات و دستگاه های بازدارنده می باشد که برای جلوگیری از پیشروی وسایل نقلیه در اماکن مختلف در نظر گرفته شده است، ادامه ی حرکت وسیله نقلیه منوط به اجازه نگهبان یا کنترل به وسیله ی تجهیزات کنترل تردد همچون دوربین پلاک خوان، تگ RFID، دستگاه کارتخوان و … می باشد. از انواع مختلف راهبندها در پارکینگ ها، ورودی اماکن دولتی و خصوصی، ایستگاه های عوارضی در جاده ها، ورودی کارخانه ها، معادن، فرودگاه ها و … استفاده می شود.
راهبند اتوماتیک بر اساس نحوه کارکرد و موتور به دو دسته ی الکترومکانیک ( اساس کارکرد چرخ دنده ها می باشد، تردد محدود ) و هیدرولیک ( اساس کارکرد فشار روغن موجود در سیلندر هیدرولیک است، تردد نامحدود ) تقسیم می شوند، همچنین راه بندها بر اساس نحوه ساخت و شکل ظاهری در انواع مختلف میله ای یا بازویی (متداول ترین نوع راهبند)، ستونی، دفنی، زنجیری، نیزه ای و نگهدارنده جای پارکینگ تولید می شوند.
در راهبندهای الکترومکانیک نیروی خروجی از محور موتور وارد گیربکس یا جعبه دنده راهبند پارکینگ می شود تا از طریق آن نسبت قدرت و سرعت محور متحرک تنظیم شود. محور متحرک یا شفت وظیفه انتقال قدرت را بر عهده دارد. مرکز دوران میله راهبند دارای یک محل اتصال بوده که بر روی شفت خروجی به گیربکس متصل می شود. در این راستا زنجیره انتقال قدرت تکمیل شده و نیروی محرک موتور به میله راهبند منتقل می شود.
ولی در راهبند الکتروهیدرولیکی سیستم محرک دستگاه بر اساس فشار پمپ روغن و سیلندر هیدرولیک می باشد. با روشن شدن موتور دستگاه، پمپ روغن به حرکت درآمده و روغن انباشته شده را با فشار زیاد از مخزن تخلیه و وارد سیلندر هیدرولیک می نماید. با ورود و خروج روغن در سیلندر هیدرولیک، پیستون به حرکت درمی آید. انتهای آزاد پیستون به شفت خروجی متصل می باشد و از سمت دیگر میله راهبند نیز از مرکز دوارن خود به شفت خروجی متصل می گردد. بدین ترتیب حرکت پیستون درون سیلندر هیدرولیک منجر به حرکت میله ی راهبند هیدرولیکی می شود.
راهبند اتوماتیک پارکینگ
میزان تردد در طول روز (متاثر در انتخاب سیستم کارکرد راهبند)
شرکت های بزرگ اروپایی تولید کننده راهبند اتوماتیک پارکینگ همراه محصول کاتالوگی را منتشر می کنند که در آن توضیحات کامل مشخصات راهبند به همراه نحوه ی نصب آن آمده است. از جمله موارد تعیین شده میزان تردد در نظر گرفته شده یا سیکل کاری راهبند می باشد که معمولا به ساعت است. این عدد با آزمایش ها و تست هایی که بر روی راهبند انجام شده است تعیین شده است لذا تخطی از این عدد به مرور زمان راهبند را دچار مشکل می کند.
عرض موجود و درنظر گرفته شده برای پوشش دهی (متاثر در انتخاب میزان طول بوم راهبند)
راهبندهای میله ای موجود با طول بوم های متفاوت عرضه می شوند تا بتوانند دهنه های تا عرض 9 متر را نیز پوشش دهند. اکثر راهبندها قابلیت کوتاه کردن بوم درنظر گرفته شده را دارا می باشند. لذا دانستن عرض دهنه ی پوشش دهی از دیگر اطلاعات مورد نیاز برای انتخاب درست راهبند می باشد. برای دهنه های بزرگ همواره می توان از دو راهبند استفاده کرد، یکی برای خودروهای ورودی و دیگری برای خودروهای خروجی
نیازهای کارفرما (از قبیل سرعت باز شدن و بسته شدن، بوم تاشو و …)
در برخی از پروژه ها برخی از قابلیت های راهبند نظیر سرعت بالا در هنگام باز و بسته شدن ، IP بالا به خاطر شرایط بد آب و هوایی، استفاده از بوم تاشو به علت محدودیت ارتفاع و … مد نظر کارفرما می باشد. در این صورت باید با توجه به گزینه های موجود بهترین انتخاب را انجام داد. همواره قیمت راهبند نیز از عوامل مهم و تاثیر گذار در انتخاب نوع راهبند می باشد.
راهبند میله ای (بازویی)
رایج ترین نوع راهبند می باشد که به وفور در ورودی پارکینگ ها و اماکن مختلف نصب می شود. این نوع از راه بند ها دارای دو قسمت اصلی بدنه و بوم می باشند. بدنه شامل کلیه تجهیزات موتور و متعلقات دستگاه می باشد و بوم دستگاه نیز به قسمت بدنه متصل می باشد و به صورت 90 درجه باز و بسته می شود. طول بوم راهبند پارکینگ از نکاتی است که هنگام انتخاب راهبند باید به آن توجه کرد . این طول معمولا بین 2 تا 8 متر متغیر می باشد ولی اکثر راهبندها با طول بوم 6 متر تولید می شوند. همچنین در مکان هایی که محدودیت ارتفاعی وجود دارد می توان از راهبند با میله ی خم شونده استفاده کرد تا بتوان در مواقع بسته بودن طول مورد نیاز را تامین کرد.
نصب راهبند میله ای یا بازویی تنها جنبه بازدارندگی و هشدار برای راننده وسایل نقلیه در بردارد . به عبارت دیگر این راهبندها مقامت چندانی در برابر ضربه و برخورد خودرو از خود نشان نمی دهند . جنس بوم معمولا از آلومینیم درست شده تا در صورت برخورد وسایل نقلیه با بوم مشکلی برای خود راهبند به وجود نیاید و بوم به راحتی قابل تعویض می باشد . در صورتی که هدف از نصب راهبند جلوگیری از عبور خودرو باشد باید از انواع دیگر راهبند با مقاومت بالا نظیر راهبند های ستونی یا راهبند دفنی در برابر برخورد استفاده شود .
کلیه ی راهبندها قابلیت همخوانی با تجهیزات کنترل تردد را دارا می باشند و بعد از نصب راهبند می توان برای نصب این تجهیزات روی راهبند اقدام کرد.
راهبند ستونی (بولارد)
راهبند ستونی (بولارد) به منظور کنترل عبور و مرور وسایل نقلیه و همچنین با قابلیت جلوگیری از حمله تروریستی در مکان های خاص و با اهمیت بالا نظیر مناطق نظامی و امنیتی، سفارتخانه ها، شهرداری ها، پارکینگ سازمان های دولتی و … مورد استفاده قرار میگیرد.
قیمت راهبند ستونی یا بولارد بالا می باشد و معمولا با توجه به اهمیت پروژه در هر 1 الی 1.50 متر عرض باید یک راهبند ستونی نصب کرد . استفاده از آنها در پروژه های معمولی همانند پارکینگ ها یا ورودی ادارات یا کارخانه ها توجیه اقتصادی ندارد .
برای نصب راهبند ستونی نیاز به فونداسیونی مربع شکل به عمق 1.5 مترو ابعاد 1 متر می باشد. معمولا راهبند بولارد از استوانه ای 80 الی 100 سانتی متری تشکیل شده است که به صورت عمودی حرکت کرده و از سطح زمین بالا می آید (سرعت بالا و پایین آمدن ستون دستگاه بسته به مدل و نوع آن از ۱٫۲ ثانیه تا ۷ ثانیه متغیر است). مقاومت در برابر ضربه در برخی راهبندهای ستونی به اندازه ای است که توانایی متوقف کردن یک کامیون به وزن تقریبا 6 الی 7 تُن با سرعت 60 الی 80 کیلومتر بر ساعت را دارا می باشند. همچنین راهبند ستونی دارای سنسوری است که در صورت تشخیص وجود جسمی مانند اتومبیل در روی راهبند به سمت بالا حرکت نکند تا آسیبی به دستگاه و اتومبیل وارد نشود. قیمت راهبند های ستونی به خاطر جنس و ساختار آن ها گران تر از بقیه مدل ها می باشد.
کلیه ی بولاردها قابلیت اتصال به انواع تجهیزات کنترل تردد (دوربین تشخیص پلاک، تگ، کارتخوان و …) را دارا می باشند.
راهبند دفنی و زرهی
این نوع از راهبندها شامل صفحات فولادی ضخیم و در مواردی همراه با نیزه هایی در ابتدا می باشد که در مواقع نیاز از زمین به سمت بالا حرکت می کنند و مسیر پیش بینی شده را مسدود می نمایند. با توجه به ضخامت بالای صفحه متحرک این نوع راهبندها ، نیروی های ناشی برخوردهای شدید را به خوبی تحمل می کند و از قوی ترین و با امنیت ترین گیت ها و راهبند های موجود می باشد .
راهبند دفنی نیازمند حفر فونداسیون داخل زمین می باشند و ضد خرابکاری و عملیات تروریستی می باشد و قابلیت متوقف نمودن کامیون با 20 تن بار و سرعت 100 کیلومتر را دارا می باشد . همچنین راهبند دفنی مجهز به سامانه الکتروهیدرولیک هوشمند برنامه پذیر، قابلیت کنترل از راه دور و تحت وب و سازگار با سامانه هوشمند مرکزی مدیریت و کنترل ترافیک را دارا می باشد .
مشخصات راهبند دفنی :
- سیستم هیدرولکی و قابلیت کنترل هوشمند و خودکار
- قابلیت ساخت سفارشی به ابعاد شما
- دارا بودن کلیه ی ویژگی های سایر راهبندها نظیر قابلیت همخوانی با دوربین های ثبت پلاک و تجهیزات کنترل تردد ، دارای چشمی الکترونیکی و چراغ هشدار دهنده ، کنترل با ریموت ، خلاص کن هنگام قطع برق و …
- شاسی کشی کامل بدنه و شاسی تقویت شده
- دارای قدرت های متفاوت و قابلیت تنظیم ارتفاع
- سرعت عملکرد این راهبندها بین ۲ تا ۸ ثانیه قابل تنظیم می باشد
- قابلیت اتصال به UPS
راهبند زنجیری
از راهبندهای زنجیری در اماکنی استفاده می شود طول دهنه ی پوشش دهی زیاد می باشد. در این مدل دو ستون در اطراف قرار می گیرد و به وسیله ی زنجیری متحرک می توان تا حداکثر دهنه هایی به طول 16 متر را نیز پوشش داد.
مهم ترین شرکت سازنده ی این مدل راهبندها شرکت CAME ایتالیا می باشد که راهبند های زنجیری مدل CAT را تولید و عرضه می کند. از ویژگی های این راهبند می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- در 2 مدل برای پوشش دهی دهنه های با طول 8 و 16 متر
- سوئیچ های مکانیکی برای تنظیم آسان باز و بسته شدن
- قابلیت زمان دهی و بسته شدن خودکار پس از باز شدن
انواع راهبند اتوماتیک
کمپانی های بسیاری در صنعت درب اتوماتیک با بیش از نیم قرن تجربه در زمینه تولید، خدمات پس از فروش و صادرات به پیشرفته ترین کشورهای دنیا مبادرت به ساخت انواع راهبند می کنند که در این میان می توان به شرکت های بزرگی همچون فادینی FADINI ، فک FAAC ، کامه CAME ، نایس NICE ، زومر SOMMER ، لایف LIFE ، بنینکا BENINCA ، کی اتومیشن KEY AUTOMATION ، جنیوس GENIUS ، کانه Kone ، بتا BETA و … اشاره کرد .
با توجه به برند تولید کننده، کیفیت ساخت و قطعات، میزان تردد و گارانتی درنظر گرفته شده، امکانات جانبی و متعلقات راهبند قیمت راهبند طیف وسیعی را در بر می گیرد. شرکت نوین گیت با جمع آوری بهترین راهبند های اتوماتیک از سراسر جهان در سبد محصولات خود سعی دارد تا همواره بهترین و مناسب ترین پیشنهاد را به مشتریان خود عرضه بدارد . رضایت حداکثری مشتریان بهترین تبلیغ و از مهم ترین اهداف برای ما محسوب می شود .
می توان با توجه به نوع پروژه ، میزان تردد ، عرض دهنه و هزینه ی درنظر گرفته شده از راهبندها استفاده کرد . انتخاب راهبند چنانچه به خوبی صورت نگیرد ممکن است راهبند پس از مدتی دچار مشکل شود و در دراز مدت نتوان کارایی لازم را از آن انتظار داشت .
امکانات راهبند پارکینگ
برخی از راهبند های اتوماتیک دارای ویژگی هایی می باشند که در سایر راهبند ها این خصیصه وجود ندارد. در ادامه با برخی از این ویژگی ها آشنا می شویم :
- سرعت بالا در عملکرد
بعضی از راهبندها به گونه ای طراحی شده اند که سرعت بوم راهبند در هنگام باز و بسته شدن بالا باشد تا مانع ترافیک نشود. به طور مثال سرعت باز شدن بوم راهبند FAAC ایتالیا مدل 620 تقریبا 0.8 ثانیه می باشد.
- باطری Backup یا پشتیبان
استفاده از باطری Backup در راهبند باعث می شود در هنگام قطع برق بتوان از راهبند استفاده کرد.
- لوپ دتکتور
لوپ دتکتور در برخی از اماکن همانند خروجی شهرک ها به دلیل عدم نیاز به کنترل وسیله نقلیه خروجی یا به عنوان یک وسیله ایمنی جهت جلوگیری از برخورد بوم راهبند به وسیله نقلیه از لوپ دتکتور استفاده می شود. لوپ دتکتورها در واقع نوعی رله می باشند که در صورت تشخیص خودرو به راهبند فرمان باز شدن یا بسته نشدن صادر می کند.
- انکودر
برای جلوگیری از برخورد میله راهبند با وسایل نقلیه به کار می رود
- موتور Brushless یا 24 ولت
مزیت عمده مدل ۲۴ ولت قابلیت افزودن باتری پشتیبان برای استفاده از راهبند در هنگام قطع برق می باشد. از طرف دیگر تجهیزات ایمنی نظیر انکودر که برای جلوگیری از برخورد میله راهبند با وسایل نقلیه به کار می رود تنها در راهبندهای ۲۴ ولت قابل استفاده می باشد.
- استفاده از LED در میله ی راهبند
در برخی مدل ها، میله ی راهبند برای جلوگیری از برخورد وسیله نقلیه با بوم در شب با LED پوشش داده شده است.
- امکان نصب مفصل تاشونده و قابلیت نصب فنس
قیمت راهبند
قیمت راهبند متاثر از عواملی چون کیفیت ساخت قطعات ، برند تولید کننده ، نوع راهبند ، الکترومکانیک یا هیدرولیک بودن و امکانات جانبی راهبند متغیر می باشد . برای استعلام قیمت انواع راهبند همواره می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید . تلاش شرکت همواره بر قیمت منصفانه تمام شده برای شما عزیزان می باشد و امکان نصب و راه اندازی انواع راهبند در کلیه نقاط کشور فراهم می باشد .
به طور معمول قیمت راهبند های مکانیکی پایین تر و استفاده از آنها در پروژه ها متداول تر می باشد . در مکان های کم تردد یا با تعداد تردد معین می توان از راهبند های الکترومکانیکی بهره جست . قیمت راهبند های هیدرولکی بالاتر می باشد و معمولا از آنها در پروژه هایی که تعداد تردد وسایل نقلیه بالا یا بی نهایت می باشد استفاده می شود .
همچنین همکاری با باتجربه ترین نصابان انواع درب اتوماتیک و راهبند ، کوششی است برای جلب رضایت خاطر شما که به ما اعتماد نموده اید.